tiny fudge tarts

I haven’t made this recipe in probably 10 years!  And it is kind of hard for me to share it with you, since I have promised myself to stay away from sugar for a month. Oh yes, I had too much of an amazing ‘boiled’ cake (recipe to follow soon), and decided to let moderation into my life J. I repeat – for a month (no more, no less). Anyways, when I was in Jinior High I realised I could make my own cookies instead of buying them from the Super Market, and my English tutor, Mrs. Joni, used to work as a Home Economics Teacher. So she gave me this Betty Crocker’s Cook Book as a gift. Now that I look at it, I love all the illustrations and recipes (expect more from this book). Just to give you an idea of how graceously old it is, someone gave it to Mrs. Joni as a gift, before Mrs. Joni gave it to me, and it has a dedication writen on the front dating back in 1963! But, delicious fudge tarts will always be delicious fudge tarts, and sugar cravings will always be sugar cravings!
Enjoy!
xx*
ps. I promise not to eat any, while watching my family eat them. TINY FUDGE TARTS
1 ½ cups flour
¼ tsp. salt
½ cup butter or margarine
3 tbsp. water
1 tsp. vanilla
for fudge filling:
¼ cup butter or margarine
1 egg yolk
½ cup sugar
1 tsp. vanilla
¼ cup cocoa
½ cup flaked coconut
Heat oven to 350 F (180 C). Mix flour and salt; cut in butter.
Sprinkele with water and vanilla; mix well with fork or by using your hands.
Using ½ dough at a time, roll out 1/16” thick. Cut in small squares (preferably 2 ½”).
Spread 1 level tsp. Filling in the center of each square. Bring corners to center
and seal together. Place sealed side up or down on ungreased baking sheet.
Bake 15 to 20 min. Makes about 2 dozen tarts.
ΜΙΚΡΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ FUDGE
Δεν έχω φτιάξει αυτή τη συνταγή εδώ και δέκα χρόνια! Και είναι λίγο δύσκολο να την μοιραστώ μαζί σας, αφού έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να κάνω αποχή από την ζάχαρη για ένα μήνα. Ω ναι, έφαγα υπερβολικά πολύ από το καταπληκτικό ‘βραστό’ cake (η συνταγή θα ακολουθήσει λίαν συντόμως), και έτσι αποφάσισα να βάλω λίγο μέτρο στην ζωή μου J. Επαναλαμβάνω – έναν μήνα (ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο). Λοιπόν, όταν πήγαινα Γυμνάσιο κατάλαβα ότι μπορώ να φτιάχνω μόνη μου τα μπισκότα που τόσο μου άρεσαν, αντί να πηγαίνω να τα παίρνω από τα ράφια του Super Market. Και η δασκάλα των Αγγλικών, η κα. Joni, δούλευε ως δασκάλα Οικιακής Οικονομίας. Έτσι, μου έδωσε αυτό το βιβλίο μαγειρικής της Betty Crocker σαν δώρο. Τώρα που το κοιτάω, λατρεύω όλα τα σχέδια και τις συνταγές που περιλαμβάνει (να περιμένετε και άλλες συνταγές από αυτό το βιβλίο). Για να σας δώσω μια ιδέα του πόσο όμορφα παλιό είναι το βιβλίο αυτό: η κα. Joni το πήρε ως δώρο από μια φίλη της, πριν το χαρίσει σε εμένα, και η αφιέρωση που της έκανε η φίλη της έχει χρονολογία 1963! Αλλά, τα γευστικότατα ταρτάκια fudge, θα είναι πάντα γευστικότατα ταρτάκια fudge, και οι υπογλυκαιμίες θα είναι πάντα υπογλυκαιμίες!
Απολαύστε υπεύθυνα.
xx*
υγ. το υπόσχομαι ότι δεν θα φάω ούτε ένα, καθώς θα βλέπω την οικογένεια μου να τα καταβροχθίζει.
1 ½ φ.λ. αλεύρι
¼ κ.σ. αλάτι
½ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κ.σ. νερό
1 κ.σ. βανίλια
για την γέμιση fudge:
½ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κρόκος αβγού
½ φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. βανίλια
¼ φλ. κακάο
½ φλ. τριμμένη καρύδα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια. Ραντίζουμε από πάνω το νερό και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ένα πιρούνι ή χρησιμοποιώντας τα χέρια μας. Χρησιμοποιώντας την μισή ζύμη κάθε φορά, την απλώνουμε σε φύλλο πάχους 5mm. Κόβουμε μικρά τετράγωνα (περίπου 4εκ.) και τοποθετούμε ένα γενναιόδωρο κ.γ. από την γέμισή μας. Κλείνουμε τις γωνίες στο κέντρο και κλείνουμε το ταρτάκι μας.
Μπορούμε να το ψήσουμε με την πλευρά που το κλείσαμε, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω. Καλό είναι να τα τοποθετήσουμε σε αλουμινόχαρτο όταν τα ψήνουμε, για να μην μας κολλήσουν. Επίσης βοηθάει αν τα αλείψουμε με γάλα εβαπορέ, ώστε να ροδίσουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά. Η συνταγή είναι για 2 περίπου ντουζίνες ταρτάκια.



Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s